Hei,
Velkommen til potetlefsebaking.
Tirsdag 1 november
Fra kl 18.00
Sted: Bruhagen Barneskole
Antall deltakere: 12
Kurset er gratis
Påmeldingsskjema finner du lengre ned på denne siden
Deltakerne må forberede seg litt til kurset.
Dagen før koker dere ca 900 g poteter med skallet på (eks Beate eller Astrix) Etter koking skrap av skallet.
Mal potetene på kvern 2 ganger mens de er lunkne.
2 gang , males med 1 ts salt til 700 g potetmasse.
Dekk potetene med en kopphånduk, settes kaldt til neste dag.
Dag 2 selve kurset.
Ta da med takke ( 2 og 2 bruker samme takke ) Kjevle , helst rutet ( ta med en tynn strømpe til å ha på kjevlet.) Seilduk eller voksduk til å bake ut lefsene på.
Bakstepinne
1 stor håndduk til å legge lefsene på etter steking , for at de skalholde seg myke.
Ca 1 dl fløtemelk.
Hvetemel
Litt sukker.